Publisert

Hva er Lab4?

Lab4 er en gruppe av probiotiske bakterier, som er utviklet av Dr. Nigel Plummer og hans team av forskere ved Cultech Ltd i Sør-Wales.

Forskerne ved Cultech Ltd har over 30 års erfaring med forskning og utviklingen av probiotiske bakterier og produksjon av gode melkesyrebakterie produkter. Cultech’s forskerteam har brukt de siste femten årene på å gjennomføre klinisk forskning for å bevise effektiviteten av Lab4 probiotiske stammer og denne forskningen fortsetter.

Det er to utgaver av Lab4: Lab4 for de fleste og Lab4b for graviditet og spedbarn fra fødsel til fire år.
Begge variantene støttes av uavhengig forskning som bekrefter de helsemessige fordelene.

Lab4 gruppen inneholder: Lactobacillus acidophilus – stamme 1, Lactobacillus acidophilus– stamme 2, Bifidobacterium animalis subsp. lactis og Bifidobacterium bifidum.

Lab4b gruppen inneholder: Lactobacillus salivarius; Lactobacillus paracasei, Bifidobacterium animalis subs. lactis og Bifidobacterium bifidum.

For ytterligere informasjon om Lab4 gode melkesyrebakterier kan du klikke her.

Publisert

Ut på reise?

Unngå turistdiarè og feriemage med probiotika.

Utdrag fra Kamillahill.no «Ut på reise? Reis trygt med melkesyrebakterier. Vi dro til Thailand og Vietnam med små barn.»  Les hele artikeln her fra www.kamillahill.no!

Turistdiarè er et vanlig problem mange mennesker opplever når de er på reise. Faktisk så mange som opp til 50% opplever denne irriterende og plagsomme diarèen når de drar hjemmefra på ferie eller jobbreise. Turistdiarè skyldes bakteriell forurensning i mat eller drikke. Bare fordi disse bakterien er fremmede for oss kan de gjøre oss syke, men de lokale kan tåle dem. Det tar vanligvis 2-3 dager å utvikle symptomene, som er løs mage, og ofte med magesmerter og kvalme i tillegg. Etter at man kommer hjem kan symptomene vare i opptil 10 døgn. På klinikken møter jeg mange som har slitt med magen og utviklet matintoleranser etter matforgiftning i utlandet for flere år siden. Les om matforgiftning, matintoleranser og probiotika i historien til May-Britt og Charlotte. May-Britt fikk matforgiftning i Thailand og Charlotte på reise i Afrika.

Tarmflora og fordøyelsen er kilden til helse, immunforsvar, fokus og indre ro, så det betyr så mye å ta vare på den. En kraftig turistdiarè er etter mitt syn ikke bare ubehagelig og kan ødelegge reisen, men kam skape langt større problemer lenge etter reisen også. Probiotika er så lett å ta tilskudd av på reise og i Vietnam og Thailand finner du i tillegg verdens sunneste matrett i de fleeste matbutikker, nemlig kimchi! Denne fermenterte grønnsaksretten taes som et tilbehør til måltidet, og hjelper fordøyelse og tarmflora. 

Forskerne har studert bruken av gode, levende tarmbakterier for å beskytte mot og behandle turistdiarè, og opprettholde en god fordøyelse når man er på reise. En metaanalyse med over 900 studier fra mellom 1977 til 2005, viste at gode tarmbakterier som i probiotika, signifikant kunne beskytte mot turistdiarè uten bivirkninger. 

En bredspektret probiotika med de gode bakteriestammene lactobacillus acidophilus og bifidobacterium bifidum, viste seg å være særlig beskyttende selv når man reiste til utviklingsland der risikoen for å bli syk var større.

Hvorfor melkesyrebakterier beskytter oss på reise

I følge MD. Natasha Campbell-McBride, vil probiotika tatt i en terapeutisk dose på reise, booste immunsystemet ditt på flere måter. For det første vil det kunne gjøre magen og avføringen din regelmessig slik at du unngår forstoppelse. Forstoppelse er vanlig på grunn av forskjell i tidssoner, og forstyrrelser i spise- og sovemønster. Dehydrering ved lang flyreise bidrar også raskt til forstoppelse for mange.

For det andre vil en sterk probiotika beskytte fordøyelseskanalen fra sykdomsfremkallende bakterier som finnes i mat og drikke. Siden 70-80 % av immunforvaret sitter i fordøyelsen vil det å holde denne sunn og sterk under reisen, beskytte deg slik at du og din familie kan nyte feiren og tiden sammen.

Dr. Natasha Campbell-McBride mener at for å få den beste beskyttelsen mot sykdom og infeksjoner du kan få på reise, bør du starte med å ta tilskudd av probiotika 2-4 uker før du drar hvis du ikke allerede tar det. Det gir de gode tarmbakteriene tid til å kolonisere og bygge opp tarmfloraen slik at immunforsvaret er optimalisert når du drar. Deretter fortsetter du å ta probiotikaen under hele reisen og i minst 2 uker etter at du kommer hjem. Du kan med fordel ta gode doser probiotika både til frokost og middag under selve reisen, det vil si x 2 daglig.

Her er min anbefaling og hva jeg gjorde da vi dro til Thailand og Vietnam i desember ( jeg tar probiotika hver dag): 1 kapsel av Lab4 probiotika ( lactobaciller + bifidobakterier) gjennom produktet Daglig eller produktet Reise som har 12,5 mrd gode bakterier. Disse får du på www.pro-ven.no. Produktet Reise har i tillegg ingefær, glutamin og aloe vera som alle beskytter mot infeksjoner.  Du kan også bruke Proven sitt produkt Fit for School som har de samme bakteriene og i samme dose. Fit for School er tyggetabletter og finnes også i pulver som kan være lettere for barn enn kapsler. Mine barn klarer å ta kapsler, og en kapsel kan også åpnes og drysses i munn eller drikke. Ta tilskudd av probiotika til måltider. Lab4 probiotika fra Proven trenger ikke å stå i kjøleskap.

Utdrag fra Kamillahill.no «Ut på reise? Reis trygt med melkesyrebakterier. Vi dro til Thailand og Vietnam med små barn.»  Les hele artikeln her!

Publisert

Nytt blikk på autoimmun sykdom

Nye kurs i Sandefjord og Sandnes i juni!

Nytt blikk på autoimmun sykdom
Dr. Hexebergs klinikk ønsker velkommen til kurs i Sandefjord 13. juni og Sandnes 19. juni!

NB! Rabatt ved påmelding før 1. mai! Få plasser igjen i Sandnes!

Mange som har en eller flere autoimmune sykdommer, får beskjed av legen sin om at kosthold ikke har noen betydning for sykdommen. Jo, det har det, sier legene Sofie og Erik Hexeberg, som har spesialisert seg på behandling av disse sykdommene ved hjelp av kostholdsendringer. Du kan bli kvitt den kroniske betennelsen og få en mye bedre hverdag med mindre medisiner, kanskje bli helt frisk, ved å spise betennelsesdempende (antiinflammatorisk) mat.
Kurset passer for deg som har:
• Crohns sykdom
• Cøliaki
• Diabetes
• Graves sykdom og høyt stoffskifte
• Hashimotos tyreoiditt og lavt stoffskifte
• Irritabel tarmsyndrom
• Leddgikt
• Multippel sklerose (MS)
• Primær biliær cirrhose (PBC)
• Primær skleroserende kolangitt (PSC)
• Psoriasis
• Ulcerøs kolitt
• med flere

LES MER OG MELD DEG PÅ HER
Publisert

God Påske

Påsken står for tur og vi gleder oss over lysere og vårligere dager! Vi er på plass alle virkedager og sender med glede så raskt vi klarer. Vår utvalg av Pro-Ven Probiotics finner du her!

Vi ser frem til Nordisk Ernæringskonferanse 2019 i Oslo 11. mai. Pro-Ven Probiotics er representert med salgsutstilling og kanskje møtes vi? Les mer om konferansen i regi av Kostreform og kjøp billett her

Vi ønske deg en God Påske

Publisert

Gravid eller tanker om å bli?

Muligheter for å påvirke mikrobiell kolonisering av tarmen

Som foster og nyfødt er barnet i en utvikling med ekstraordinær plastisitet (tilpasning), og mye av den strukturelle og fysiologiske utviklingen er nå kjent og blir værende i voksen alder. Ved 12 måneders alder begynner sammensetningen av spedbarnets mikrobiom å ligne en voksen tarm og vi kan ikke lenger påvirke strukturen og mangfoldet av dette bakterielle samfunnet. Nøkkelfaktorer som har vist seg å påvirke utviklingen av bakteriesamfunnet i tarmen i løpet av denne perioden er fødsel, næring, sykehusinnleggelse, om barnet er prematurt og om det har mottatt antibiotikabehandling.

Bildet er tatt av Tim Kraaijvanger fra Pixabay

Hvorfor bruke tilskudd av probiotika?


Første kolonisering av mage-tarmkanalen av mikrobiota skjer ved fødselen. Selv om det finnes bevis for at det er lavt antall foster- og morkakebakterier, anses dette for øyeblikket å være en del av utviklingen av babyens immunforsvar for omverdenen, og tarmen til det friske nyfødte spedbarnet kan anses å være steril.

Barnets mikrobielle flora er tatt opp umiddelbart etter fødselen via forurensning / inokulering fra miljøet barnet er født inn i. Den nyfødte tarmen er det perfekte mikrobielle hjem, da den inneholder mat, fuktighet og varme, noe som gjør at mikrobene kan kolonisere og begynne å vokse.

For vaginal fødsel er den første koloniseringen fra morens vaginal-, hud- og rektalmikroflora. 90% av mikrobiota tilstede i babyen i de første dagene av livet har vist seg å gjenspeile morens vaginalflora, hovedsakelig lactobacillus-arter (primært acidophilus-stammer).
For fødsel med keisersnitt kommer denne første koloniseringen fra hud- og sykehusmiljøflora. Som følge av dette, er den mikrobielle sammensetningen i mage-tarmkanalen hos spedbarn født av vaginal fødsel vesentlig forskjellig fra babyer født med keisersnitt.


Vaginal fødsel
 
Dominerende typer:
Lactobaciller (hovedsakelig acidophilus typer)
Propionibakterier (Staphylococci)
Enerobakterier (forskjellige inkludert E. coli)

Mindre kolonisatorer:
Bifidobakterier
Bacteroides
Clostridier

Keisersnitt
 
Dominerende typer:
Staphylococci (S. aureus (MRSA)
Enterokokker (E. faecium, E. faecalis)
Enterobakterier

Mindre kolonisatorer:
Lactobaciller

Kolonisering via næring
Den andre måten hvor spedbarnsmikrobiomet er kolonisert er via brystmelk. Brystmelken har evnen til å påvirke utviklingen av mikrofloraen gjennom to mekanismer [1], [2]: Deponering av bakterieflora i tynntarmen til barnet via brystmelk, og stimulering av tarmfloraen i tykktarmen med prebiotiske oligosakkarider som finnes i morsmelk.

Morsmelk ble tradisjonelt ansett for å være steril, men nyere forskning har vist at den gir en kontinuerlig tilførsel av bakterier til spedbarnets tarmer. Både råmelk og brystmelk inneholder vennlige bakterier, og bakteriene som er tilstede i tarmfloraen hos ammende spedbarn, har vist seg å gjenspeile det som finnes i morsmelk.

Tarmbakterier overføres til brystvevet via immunceller under graviditet som forberedelse til brystmelkproduksjon. Denne utviklingen har vist seg å starte i løpet av graviditetens siste trimester, og når de høyeste nivåene i slutten av denne perioden. Den forblir deretter på relativt konstante nivåer under amming, avtar raskt når avvenning starter og forsvinner helt når det ikke er mer melk i brystkjertelen. Brystmelk inneholder også oligosakkarider som spiller en nøkkelrolle for spedbarnet i å utvikle tarmfloraen ved selektivt å stimulere veksten og aktiviteten til gunstige bakterier.

Hvorfor bruke tilskudd av probiotika?

Sammensetningen av morsmelk reflekterer morens helse og kosthold. Tilskudd av mors kosthold med probiotika og prebiotika under både graviditet og amming kan bidra til å optimalisere denne bakterielle koloniseringen av barnets tarmkanal. Å gi tilskudd direkte til babyen kan også bidra til å støtte dette og er spesielt nyttig hvis barnet ikke får i seg morsmelk

Ser våre produkter for gravide og barn her.

Publisert

Har du mageproblemer?

Sliter du med fordøyelsesproblemer?

Fordøyelsen legger grunnlaget for god helse. Det er hevdet at inntil 80% av vårt immunforsvar ligger i tarmen.

  • Hvorfor sliter mange med fordøyelsen?
  • Hvilken betydning har magesyre for fordøyelsen og immunforsvaret?
  • Hva gjør vi for å få nok magesyre?
  • Hva gjør vi for at fordøyelsen skal fungere? Enkle kostholdsråd.

Mineralubalanse: årsak til dine helseproblemer? 

Mye tyder på at utviklingen av kroniske livsstilssykdommer er nærmere knyttet til mineralene enn det man tidligere har vært klar over. Mineralene må være i riktig balanse for at kroppen skal fungere optimalt. Magnesiumprotokollen («The Root Cause Protocol») er en måte å regulere mineralene på.

  • Er du sliten? Har du hormonelle ubalanser, dårlig immunforsvar eller lite energi? Ubalanse i mineralene kan være årsaken.
  • Studier viser at mange har for lite magnesium.
  • Magnesium er et svært viktig mineral i kroppen.
  • Mineraler deltar i alle kroppens funksjoner, og i over 600 enzymreaksjoner.
  • Hva gjør vi for å rette ubalanser som kan være årsak til kroniske sykdommer.

Kostreform Oslo & Akershus inviterer til foredrag på Litteraturhuset 10. april 2019. Les mer her!

Sted: Litteraturhuset i Oslo – Amalie Skram

Vi i Pro-Ven Probiotics vil være representert med salgsutstilling og kanskje sees vi?

Tid: Onsdag 10.april kl. 18:00-20:30

18:00-18:10
Velkommen
18:10-19:00
I fordøyelsen legges grunnlaget for god helse. Hva kan vi gjøre for å få en velfungerende fordøyelse?
19:00-19:15
Pause
19:15-20:00
Magnesiumprotokollen (RCP). Hvilken betydning har mineralene for utvikling av kroniske sykdommer og hva kan vi gjøre for å rette opp ubalanser?
20:00-20:30
Spørsmål og avslutning

Jens Veiersted, hovedlærer for ernæringsfagene ved Tunsberg Medisinske skole gir to spennende foredrag om mage- og helseproblemer som rammer mange, og gir innsikt i hvordan vi løser disse med kostholdsgrep.

Publisert

Berit Nordstrand foredrag i Skien

Vi gleder oss meget til Berit Nordstrand foredrag: Tarmens Medisin i Skien tirsdag 9. april. Pro-Ven Probiotics er representert med salgsutstilling og kanskje møtes vi? Les mer om en inspirerende og lærerik kveld, kjøp billett her

Vi ønske deg en flott tid og håper vi sees!

Pro-Ven har fått nytt hovedtelefon nummer for Norge: 3299 3200
Vi hører gjerne fra deg med spørsmål og innspill🙂

Publisert

Dårlig mage, smerter, intoleranser? Fôr tarmen med gode bakterier!

Forskning og klinisk erfaring stemmer overens:
Gode bakterier kan hjelpe fordøyelse, immunforsvar og energi.

Av ernæringsterapeut Kamilla Glomsrud Hill. (Bildet over) Les mer om henne her.

Tarmen kan være kilden til fysisk og psykisk helse.

Charlotte Bratberget Jensen (32) er travel med studier og jobb.
Hun kom til meg med en mage som hadde slått helt krøll på seg.
I utlandet hadde hun fått en matforgiftning, og noen runder med antibiotika.
Smerter og løs mage begrenset henne.
– Det er ikke gøy å kikke etter et toalett hver gang du er ute. Etter jobb orker jeg ikke lenger å være sosial, sa hun.
Syv uker etter at jeg foreskrev gode doser tilskudd av probiotika, en hjørnesten i behandlingen, sier
Charlotte:
– Jeg har mye mindre luft og vondt, men fortsatt noe diaré. Da ofte knyttet til mat jeg ikke bør spise. – Jeg er klart bedre, og mindre bekymret for å finne toalett fort nok når jeg er ute. Det er veldig deilig.
– Dessuten er jeg mye mindre sulten. Det er tydelig at kroppen tar opp mer næring.
Dette bekrefter det jeg har lært, og lærer hver dag fra mine pasienter: at tarmen kan være kilden til fysisk og psykisk helse.

Charlotte Bratberget Jensen fikk ille krøll på magen.

Bedre fordøyelse, mindre matintoleranse

May Britt Kongsro (65) kom til meg med mageplager etter en matforgiftning i Thailand.
Hun måtte stadig på do, hadde magesmerter og følte seg lett stresset. Hun følte på indre uro, og ønsket mer energi til hverdagen med full jobb.
Jeg anbefalte henne tilskudd.
May Britt merket at tilskuddet gjorde en forskjell. Noen måneder senere sier hun:
– Magen er absolutt veldig mye bedre. Jeg våger meg på å spise det meste.
– Av og til har jeg litt diaré, magen sier ifra, bare. Jeg har mer indre ro.
– Jeg har alltid pakken med tilskuddet på lur.
May Britt har fått bedre fordøyelse, og mindre matintoleranse.

Les mer på Caluna.no: Bakteriene i tarmen din påvirker vekta!

Mageproblemer og tarmflora

Har du oppblåsthet og magesmerter etter å ha spist?
Sliter du med tendenser til diaré?
Lite energi?
Mange av mine pasienter reagerer på mat, sliter med indre uro, og dårlig immunforsvar.
Da jeg begynte å anbefale tilskudd, erfarte jeg at mange ganske raskt fikk mindre magesmerter og diaré.
Med tiden kunne flere tåle mer av maten de tidligere reagerte på.

Hvis tarmslimhinnen blir irritert og betent grunnet dårlig tarmflora, kan du få lekk tarm.

Lekk tarm som årsak

Mye av immunforsvaret sitter i tarmen. Tarmfloraen kommuniserer og trener opp immuncellene i lymfevevet på andre siden av den tynne tarmslimhinnen.
Hvis tarmslimhinnen blir irritert og betent grunnet dårlig tarmflora, kan du få lekk tarm. Tarmslimhinnen blir for gjennomtrengelig.
Da lekker ufordøyde matpartikler, og alt som ellers skal holdes i tarmen, ut i blod og lymfevev.
En ”stille” betennelse kan oppstå.
Immunsystemet blir ”forvirret” av det fremmede, og skaper antistoffer og betennelse.
Da kan du bli dårlig av all eller noe mat. Du kan få magesmerter, plutselig løs mage, forstoppelse eller vekslende avføring.
I min klinikk møter jeg mange med svekket tarmflora etter:

  • Stress
  • Antibiotikakurer
  • Matforgiftning
  • Dårlig kosthold

Les mer om tarmhelse på Caluna.no:

Referanser

Publisert

Her er kokos-yoghurten med Berit Nordstrand Greenola!

Her er kokos-yoghurten! Laget av 3 bokser kokosmelk uten tilsetninger, halv pakke frosne bringebær og en neve skogsbær, en neve frossen mango, 3 dadler, + 4 doser bifido- og lactobacillus bakterier fra Proven Probiotics. Dette lot jeg stå i kjøleskapet natten over og blendet alt sammen til en smooth og jevn yoghurt. Den holder seg godt, nå tredje dagen og er blitt litt tykkere med tiden. Eldste sønnen min har spist den med Greenola to morgener nå. 😊 Ikke verst å få i seg rødbeter i granolaen! Antioksidanter, pre- og probiotisk, sunt fett og proteiner. Takk til May Britt Hellebust Aasen for inspirasjon 😊
Les mer på kamillahill.no
#beritnordstrand #probiotika #lab4probiotika #provenprobiotics #kokosyoghurt #melkefri

Publisert

Caluna Hjemmefestival 2. og 3. februar 

Lørdag 2. og søndag 3. februar inviterer Caluna.no til noe helt unikt: Online Hjemmefestival!
Har du lavt stoffskifte, mistanke om lavt stoffskifte eller er generelt trøtt, sliten og motløs? Da er dette festivalen for deg!
Melder du deg på nå får du med kostholdsplan for lavt stoffskifte til en verdi av kr 399! Her får du oppskrifter og innkjøpslister for fire uker samt en mengde gode tips og råd. Ernæringsterapeutene Nina og Helén som har laget kostholdsplanene møter du også under Hjemmefestivalen!

Bli med på noe helt spesielt!
Caluna Hjemmefestival er et kurs for deg som ønsker mer energi og overskudd. Kurset foregår i en lukket Facebookgruppe der du deltar i ditt eget hjem. Meld deg på nå og få med kostholdsplan til en verdi av kr 399!

Du har kanskje sett at det finnes mange gode tilbud på kurs, helsereiser eller arrangementer?
Eller du har hatt lyst til å få tips fra leger og andre dyktige foredragsholdere om hva du kan gjøre for å få en bedre hverdag?
Men slike kurs koster ofte mye, og holdes kanskje på steder langt unna der du bor. Kanskje er helsen såpass svak at det blir vanskelig å delta.
Likevel har du lyst til å lære mye som kan hjelpe deg.

Nå bringer vi disse dyktige ekspertene hjem til deg! Les mer om online festivalen her

Publisert

Hjemmelaget yoghurt og Berit Nordstrand sin Greenola

Lunsj på jobb i går : Hjemmelaget yoghurt og Berit Nordstrand sin Greenola med havregryn, chiafrø, rødbeter og gulrot. Jeg lagde yoghurt av Styrk og 4 kapsler melkesyrebakterier fra Proven Probiotics, dette sto til syrning i 10 timer. Ble friskt syrlig og fullt av proteiner, plantestoffer som beskytter oss med antioksydanter og gode melkesyrebakterier. Jeg laget en av kokosmelk også siden to av sønnene mine klarer seg bedre uten kumelk, kommer tilbake til den saken.. 😊 Les mer på kamillahill.no
#melkesyrebakterier #dokumentertprobiotika #beritnordstrand #greenola #provenprobiotics #Lab4probiotika #tarmflora