Bakterier gav meg energien tilbake!

Siw K. Visnes (50) var et av Norges langrenns håp på 90-tallet, men gikk på en skikkelig overtreningssmell og måtte legge ski og staver på hylla.

-Jeg har gått på flere smeller til siden den gang, men nå vet jeg hvilke forutsetninger som må til for å unngå det; finne roen i kropp og sinn, men også få flyt og balanse i tarmsystemet. Da trengs det noen milliarder med gode tarmbakterier, sier Siw.

Når kroppen blir nedlesset av stress, går sirkulasjonen ut til muskler i armer og bein slik at vi skal komme i en «fight og flight-posisjon» og som gjør oss i stand til å flykte eller kjempe. Den store taperen blir tarmsystemet. Konsekvensen av langvarig stress svekker tarmfloraen så kraftig, at vi med tiden kan utvikle lekk tarm og med det kontinuerlig lavgradig inflammasjon i hele kroppen. Symptomene er lite energi, sykdomsfølelse og dårlig immunforsvar. Det første og beste du kan gjøre med en nedkjørt kropp, er å gjenopprette balansen med våre viktige og små venner i tarmen; melkesyrebakteriene!

-Jeg hadde egentlig aldri tenkt særlig over hvilken viktig rolle tarmen har i det store kroppslige orkesteret, da jeg «flatet ut» i starten på 2020. I mange år hadde jeg fullstendig nedprioritert egen helse i en hverdag med mange krav og bare dura på. Først som langrennsløper på juniorlandslaget og deretter som mamma parallelt med hektiske dager på jobb. Jeg jobbet som personlig trener og instruktør inntil 2013. Da satte to prolapser en effektiv stopper.  Nå måtte jeg roe meg ned og da fikk jeg «alle feila fra i går» midt i ansiktet. Jeg var fullstendig tom for energi, men greide å mobilisere krefter til følge opp sønnen min med blant annet å kjøre han til og fra Hokksund – Oslo tur-retur til dansetimer seks dager i uken, forteller Siw. Hun er mektig stolt av Joakim på seksten som har danset seg inn i Norges-eliten.

– Siw har vært veldig opptatt av at sønnen ikke skal repetere hennes feil med å gå ut for hardt slik hun gjorde i unge år. Derfor setter hun bremsene på litt innimellom.

 

– Hard-trening tærer på immunforsvaret og derfor sendte jeg ham til ernæringsterapeut, Kamilla Hill ved Helhetssenter i Drammen for noen år siden for å få råd og hjelp mot de tilbakevendende forkjølelsene han slet med. Det gav ganske raskt resultater, og de senere årene har han vært sjeldnere forkjøla sammenlignet med tidligere da han kunne få en runde hver tredje uke. Jeg husker  faktisk ikke når Joakim snufset sist, og det skyldes ene og alene at han har fått i seg Pro-Ven Daglig & Enzymer, sier Siw til Nye Mat og helse og smiler. Det er vanskelig å forestille seg at den flotte kvinnen levde som en skygge av seg selv for ni måneder siden. 

-Haha….du skulle sett meg like etter nyttår. Jeg hadde null energi, følte meg oppblåst, magen romlet og var i skikkelig ulage. Jeg var ganske lei, ja – enkelte dager helt skutt! Likevel måtte jeg kvinne meg opp til å være en god mamma og blant annet kjøre Joakim til dansetrening seks dager i uken i Oslo. Det utgjør bortimot 14 mil hver dag, forteller Siw.

-Da pandemien kom, stengte dansestudioene ned og det ble en lang pause fra den daglige kjøreturen mellom Hokksund og Oslo. På samme tid fylte jeg 50 år og investerte noen av bursdagspengene på timer hos samme terapeut som min sønn. Jeg måtte til bunns i hva som tappet meg helt for krefter.

Siw trodde det «bare var stress», da hun kom til Kamilla Hill, men det var mer «innvendig» enn som så.

-Jeg hadde for lite magesyre og enda mindre med snille og nyttige tarmbakterier. Når magen er i ulage, påvirker det hele kroppen. Energi og immunforsvaret daler i bånn etter en tid, forteller Siw som fikk en etterlengtet pause til å ta hånd om seg og sitt. Kamilla gikk systematisk til verks og sørget for at Siw sin tarm begynte å leges igjen ved å gi både fordøyelsesenzymer og utvalgte melkesyrebakterier.

Tilbake til hverdagen, hva nå?

Samfunnet åpnet så smått igjen i april og etter hvert også dansestudioet. For Siw betød det daglige kjøringer til dansetrening igjen. Hva nå? Ville helsen hennes lukke ned mens Norge lukket opp?

– Noen vil muligens si at pausen er forklaringen på at jeg fikk energien tilbake etter mange år, men den er der fortsatt og faktisk enda mer til tross for at jeg er tilbake i gammel rutine. Det tilskriver jeg samme produkt som Joakim bruker for å holde immunforsvaret sitt intakt. I dag har jeg overskudd til å trene og andre hverdagslige sysler. Joda – jeg har fått stressa ned, men kroppen var så nedkjørt at den måtte bygges opp igjen fra «skrætsj». Takket være de nyttige melkesyrebakteriene, tar jeg nå opp næringsstoffene i maten og nyttiggjør meg dem. Det gir selvsagt energi. Dessuten er søtsuget mitt blitt borte. Jeg er absolutt i en god flytsone, konstaterer Siw fornøyd og gjør seg klar for den daglige løpeturen denne høstdagen.

-Fargene i naturen er bare så fantastisk på denne tiden av året og må bare nytes, sier Siw og legger avgårde til skogs – full av energi og «sunne bakterier» !

Les mer om produktet som hjalp Siw her