Informasjonskapsler

En informasjonskapsler (cookies) er en liten tekstfil som et nettsted ber om å få lagre på din datamaskin, mobiltelefon eller nettbrett. Informasjonen i informasjonskapslen kan brukes for å følge din surfing på nettsider som bruker samme informasjonskapslers, noe som gjør at for eksempel annonser kan tilpasses etter bruker mønsteret på nettstedet. Vi bruker ikke informasjonskapslers for å lagre din personlige informasjon, det er ikke mulig for oss å identifisere hvem du er.

Vi bruker informasjonskapslers først og fremst med tanke på A) forenkling av brukeropplevelsen på nettsiden ved å samle statistikk om hvordan du bruker nettsiden og B) markedsføring, f.eks. for å samle informasjon om din bruk av nettsiden slik at vi har mulighet til å tilpasse annonser som er mer relevante for deg.

Det finnes to typer informasjonskapslers, permanente og midlertidige. Permanente informasjonskapslers lagrer en fil en lengre periode på datamaskinen din og denne har en utløpsdato. Denne typen informasjonskapslers brukes for eksempel for å huske hva som er nytt siden du senest besøkte nettstedet. Informasjonskapslen slettes når utløpsdatoen er gått ut eller hvis du velger å slette den manuelt.

Den andre typen informasjonskapslers er mer midlertidige og kalles session informasjonskapslers. Når du er inne og surfer på en nettside, lagres denne informasjonskapslen midlertidig i datamaskinen, for eksempel for å ha kontroll på hvilket språk du har valgt. Session informasjonskapslers slettes når du lukker nettleseren din.

Du kan selv angi om du vil akseptere informasjonskapslers eller ikke. Ved å ha datamaskinen innstilt på å ta imot informasjonskapslers oppfattes dette som din aksept av informasjonskapslers på vårt nettsted. Hvis du ikke vil godkjenne informasjonskapslers skal denne funksjonen skrus av og du kan da ikke benytte alle funksjoner som tilbys på nettsiden. Du kan slette informasjonskapslers fra datamaskinen din eller endre innstillingene slik at nettleseren din gir deg en advarsel hver gang nettstedet prøver å lagre en informasjonskapsler på datamaskinen din.

Førstepartinformasjonskapslers

En førstepartinformasjonskapsler er en informasjonskapsler som har samme domenenavnavsender som nettsiden, det vil si at informasjonskapslern settes av den nettsiden som brukeren besøker. Vi bruker førsteparts informasjonskapslers for Google Analytics, Facebook og Automattic. Dette gjøres for å samle informasjon om hvordan du bruker nettstedet, f.eks. hvilke nettsider som blir besøkt og hvor lenge respektive side blir besøkt, samt for å tilpasse vår kommunikasjon og forbedre brukeropplevelsen av nettsiden.

Tredjepartinformasjonskapsler 
En tredjepartinformasjonskapsler er en informasjonskapsler der avsenderen kommer fra et annet domene enn det som brukeren besøker. Våre kommersielle samarbeidspartnere bruker tredjepartinformasjonskapslers til f.eks. å vise annonser som kan passe interessene dine basert på tidligere aktiviteter på internett fra datamaskinen din.

Du kan melde deg ut av Googles bruk av informasjonskapslers for annonsering via Googles side om annonsering og personvern: https://policies.google.com/technologies/ads?hl=no

Overføring av informasjonskapsler til tredjepart
På vårt nettsted bruker vi piksler fra det sosiale nettverket facebook.com, drevet av Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA («Facebook»). Facebook Pixels er et analyseverktøy som hjelper oss med å måle hvor effektive annonsene våre er på Facebook ved å tolke handlingene folk utfører på nettstedet. Vi bruker piksler for å sikre at annonsene våre vises til de riktige personene og for å opprette annonsemålgrupper.

Facebooks formål, lagring og videre behandling og bruk av opplysningene, samt dine rettigheter og muligheter for å ivareta personvernet ditt finner du i Facebooks personvernerklæring: https://www.facebook.com/about/privacy/. Hvis du ikke vil at Facebook skal kunne samle inn opplysninger om deg fra nettstedet vårt, må du logge deg ut av Facebook før du besøker vårt nettsted.