Skal jeg ta Pro-Ven med mat?

Melkesyrebakterier bør alltid tas med mat

Hvis kosttilskudd ikke tas sammen med mat, vil 90-95% av bakteriene dø i magesyren.

Dette er fordi når magen er tom, er den vanligvis veldig sur (1,8-2,6 pH), og dette vil drepe de vennlige probiotiske bakteriene.

Overlever magesyren

Når vi spiser, blir det produsert syre for å fordøye maten, men denne syren nøytraliseres av maten, og følgelig stiger pH i magen til 3.5-4.2. Ved denne pH er de probiotiske bakteriene i stand til å overleve og passere gjennom magen til tarmene, hvor de kreves for å støtte en balansert mikroflora.

Mat inn

Mer syre produsert for å fordøye maten

Syrenøytralisert av mat

Økt pH i magen


Flere bakterier overlever

Enterisk belegg

Noen probiotiske kosttilskudd er enterisk belagt (har et ekstra lag rundt kapselen), som hindrer at kapselen brytes ned av magesyren og beskytter innholdet i kapselen når den går gjennom magen.

Hos Pro-Ven har vi muligheten til å enterisk belegge, men vi velger å ikke gjøre det, da det enteriske belegget da må oppløses i tynntarmen, kapselen må brytes ned og bakteriene inne i kapselen må frigjøres og aktiveres for å starte kolonisere tynntarmen som forberedelse til de mange funksjonene de utfører her.

Siden tynntarmen ikke har surheten som i magen, og transittiden gjennom tynntarmen bare er 2-4 timer, er det lite sannsynlig at det enteriske belegget brytes ned i tide før bakteriene har en effekt i tynntarmen.

De vil da passere inn i tykktarmen, men antall bakterier som kreves for å ha en effekt her er mye større – mellom 100 og 2000 milliarder per supplement – da det er store mengder bakterier tilstede.

Alltid ved siden av maten

I stedet for å være enterisk belagt, er våre ProVen produktene tilgjengelig i en rekke formater som er designet for å passere reise gjennom magen med mat og gå i oppløsning mens de gjør det, klare til bruk i tarmene – pulverene og tyggetablettene oppløses umiddelbart og kapslene går i oppløsning innen 30 minutter.

Når de tas sammen med mat, da reiser de probiotiske bakteriene med maten gjennom magesyren til tynntarmen – derav anbefaling om at produktene våre alltid tas med mat.