Publisert

Anbefaler vitamin D og C

Dr, Anthony Fauci intervjues av Jennifer Garner på IGTV

Dr. Anthony Fauci, den amerikanske eksperten på smittsomme sykdommer, tar vitamin D og C forebyggende mot infeksjoner.

Fauci er direktør for National Institute of Allergy and Infectious Diseases og medlem av White House Coronavirus Task Force, som jobber med koronaviruspandemien.

Immunologen Fauci tar vitamin D og C som kosttilskudd og sier at det kan “redusere din mottakelighet for infeksjon”. Dette sa han nylig i et 30-minutters intervju med skuespillerinnen Jennifer Garner på Instagram Live.

Det skriver Helsemagasinet vitenskap og fornuft i en pressemelding.

Mange studier støtter Faucis anbefalinger som tyder på at vitamin D og C er det beste alternativet for å støtte og styrke immunforsvaret.

Flere studier har knyttet vitamin D-mangel til større risiko for infeksjon, spesielt for luftveissykdommer som COVID-19. Det har ført mange forskere til å undersøke bruken av vitamin D som kosttilskudd for å forhindre eller redusere effekten av coronavirus.

Tre store helseorganisasjoner i Storbritannia råder folk til å sikre at de får nok vitamin D, fra solen eller kosttilskudd, for å være på den sikre siden. The Scientific Advisory Commission on Nutrition, National Institute for Health and Care Excellence,og Royal Society har publisert studier som beskriver hva vi vet (og ikke vet) om koronavirus og vitamin D, og har konkludert med at vi trenger mer forskning for å fullt ut forstå forbindelsen. I mellomtiden anbefaler imidlertid disse organisasjonene vitamin D, ikke bare som en forholdsregel mot koronavirus, men også for generell helse.

Dr. Fedon Lindberg (FOTO: fedon.no)

Her hjemme er det flere eksperter som peker på sammenhengen mellom D-vitamin nivå og luftveisinfeksjoner. En av dem er lege Fedon Lindberg som mener at det omtrent er umulig å oppnå gode nok vitamin D-nivåer i Norge året rundt uten tilstrekkelig tilskudd. – Selv på sommerstid er det vanskelig hvis man tilbringer den mest solfylte årstid innenlands, sier han.

Les hele saken på Ny Mat og Helse her